ANTALYA / KONYAALTI - Dr.Cahit Ünver Ortaokulu

Kas

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Kas

Kasım da Ata'mızın Huzurundayız.

Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında Kasım ayında Ata'mızı Anıtkabir'de ziyaret ettik. Cumhuriyetin ilk izlerini yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz Anıtkabir'den sonra I. TBMM  ve II. TBMM yi ziyaret ettiler.

Ekm

5/D sınıfı Fen bilimleri dersinde Ders öğretmeni Filiz KAYA YÜKSEL eşliğinde, mikroskobik canlıların günlük hayatımızdaki önemine değindi. Öğrencilerin yaptığı poğaçalar ve yapılan yoğurt üzerinden  mikroskobik canlıların   mayalanma üzerine etkisi yaparak yaşayarak öğretildi.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Azaltma günü kapsamında Konyaaltı Belediyesi AFAD ekibi tarafından okulumuzda tatbikat düzenlenmiştir.

Ekm

Konu kapsamında poğaça ve yoğurt yapıldı. Sınıfta mayalanma ile ilgili yaptıklarımızla beslenme etkinliği gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda bu yıl düzenlenecek olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Antalya ilinde 53 okulun proje teklifi kabul edildi okulumuzda projeleri kabul gören bu okullar listesinde yer aldı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ekm

Uzay haftası kapsamında Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Emsel Vural ve Ayşe Özcan Altan öğrencileri ile birlikte Uzaya Yolculuk Sergisi düzenledi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Eyl

5/F Sınıfı öğrencileri Ay'ın evrelerini Fen Bilgisi öğretmenleri Emsel Vural rehberliğinde Tatlı etkinliklerle öğreniyor.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı nın, öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı ve fiziksel etkinliklere katılımı teşvik etmeyi amacıyla başlattığı program kapsamında güne Beden Eğitimi Öğretmenimiz Levent Aydın eşliğinde sporla başladık.

Eyl

2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)nda tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan 6 B sınıfı öğrencimiz Ahmet Mete ÖZBEK'i tebrik eder, başarılar dileriz.